Nieuwsblad 9 sept 2009

Tonny Huysmans ziet bij Verbroedering Balen mogelijkheden

'Ik voel me hier goed.'

Met een zes op zes heeft Verbroedering Balen de start niet gemist. Balen lijkt klaar te zijn om weer mee te spelen in het titeldebat.

De club zag een handvol spelers vertrekken, maar haalde vervangers in huis met een verleden. Balen haalde Kristof Ooms, topschutter bij Verbroedering Arendonk, en de spitsen David Henderickx en Glen Kennis van ESK Leopoldsburg.

Tonny Huysmans speelt op een voor hem ongewone plaats. 'Ik speel in het hart van de defensie, maar ik klaag niet.'

Maarten Straetemans Ook ex-prof bij onder meer Lommel en Lierse Daniël Scavone kwam samen met middenvelder Tonny Huysmans (ex-Witgoor, ex-ESK Leopoldsburg, ex-Westerlo) en verdediger Glen Vandebroek (ook ex-ESK Leopoldsburg) de rangen versterken.

Verbroedering Balen lijkt dus stevig gewapend. Vorige zaterdag ging het goed tegen Antonia.

'Het liep vlot voor ons, want al vroeg wisten we de score te openen', zegt aanwinst Tonny Huysmans, de voorbije weken één van de sterkhouders.

'Even kwam de thuisploeg terug, maar we sloegen onmiddellijk terug, zodat we rustig de match controleerden en nog kansen kregen. Collectief zat het in tegenstelling tot vorige week tegen White Star snor. Met zes op zes hebben we de start dus niet gemist', vervolgt de vroegere clubspeler van Witgoor Dessel, die vorig seizoen zonder voetbal bleef.

'Een buikspierblessure hield me een gans jaar van het veld', blikt de 33-jarige Huysmans terug op die voor hem nare periode. Hij werd vorig jaar in november geopeerd. Alle leed lijkt nu geleden. Hij bewees al dat hij een meerwaarde betekent voor Balen.

Huysmans speelt er een beetje op een voor hem ongewone plaats. 'Ik speel in het hart van de defensie, maar ik klaag niet. Momenteel posteert trainer Cannaerts mij daar, misschien een beetje noodgedwongen, maar ik voel me daar ook best goed bij.'

Ook Huysmans beseft dat de club vrij goed gewapend is om een woordje mee te spreken in het titeldebat.

'Vooral aanvallend zijn er mogelijkheden, maar vaak hangt een seizoen af van details', zegt hij. 'Ik ben overtuigd van de kwaliteit van de groep, maar we moeten rekening houden met onze tegenstanders, die tegen ons extra-gemotiveerd zullen zijn omdat we de gedoodverfde titelkandidaat blijken te zijn.'

'Ik ga ervan uit dat ik elke match wil winnen en dan zullen we wel zien', besluit de gemotiveerde rusthuiskinesist van het woon- en zorgcentrum De Hoge Heide in Arendonk, die momenteel in Tongerlo het derde jaar volgt van de Uefa-trainerscursus.(fvh)

Rangschikking

# Team G P
1 Wezel 22 54
2 St.-Dimpna 22 42
3 Antonia 23 38
4 Vorselaar 23 37
5 White Star 23 35
6 Bevel 23 32
7 Retie 23 30
8 Vlimmeren Sport 22 29
9 Merksplas 23 28
10 Verbr. Balen 22 27
11 K. Vrijheid Herselt 23 27
12 Beekhoek 22 26
13 Weelde 23 26
14 Zwaluwen Olmen 23 23
15 Arendonk 23 19
16 Minderhout 22 18

Volgende wedstrijden

Ronde 24
Datum vr, 22 feb 2019 Beginn 20:00
K. Verbroedering Balen A-Kern
Verbr. Balen
-:- FC Wezel Sport A-kern
Wezel

Ronde 25
Datum zo, 03 mrt 2019 Beginn 15:00
KFC Bevel A-kern
Bevel
-:- K. Verbroedering Balen A-Kern
Verbr. Balen