Nieuwsblad 4 maart 2009

Mathias Van Vlerken

'Ik wil in schoonheid eindigen'

 

Het blijft ongemeen spannend aan de top in tweede B. 'Na onze nipte zege, het gelijkspel van Merksplas én het verlies van Vosselaar staan met Merksplas, Ranst en Balen drie teams op kop', zegt middenvelder Mathias Van Vlerken, die hard moest knokken om een vaste stek af te dwingen. 'We hadden niet veel overschot tegen Vorselaar, maar het was wel een verdiende zege. We doen nu terug volop mee voor de titel, want met Ranst en Vosselaar krijgen we nog twee kopploegen op bezoek', aldus de Balenaar, die andere oorden gaat opzoeken. 'Maar ik ga er alles aan doen om de jongens mee aan de titel te helpen, want ik wil graag eindigen in schoonheid.' (fvh)

Nieuwsblad 25 feb 2009

Gert Van Sweevelt

'Alles blijft nog mogelijk'

 

Balen moet na de nederlaag van afgelopen weekend in Rauw zijn leidersplaats afstaan aan Merksplas, maar heel zwaar tilt men in Balen niet aan dit verlies.

'Liever had ik gewonnen uiteraard, maar vorige week, tegen RH Sportief, zou verlies nog een stuk harder zijn aangekomen', zegt doelman Gert Van Sweevelt, die tegen Rauw amper werk kreeg.
'Beide ploegen kregen geen kansen bij mekaar gevoetbald, maar een defensief ingesteld Rauw, hun goed recht uiteraard, kon op vrijschop wél scoren.'
'Wij misten tegen Rauw spits Nevelsteen. Volgend weekend moeten we ons nu maar herpakken. We staan nu met vier ploegen op een zakdoek, alles blijft dus mogelijk.' (rwi)

Nieuwsblad 23 feb 2009

Stuntend Rauw nekt titelkandidaat Balen


Rauw 1-Balen 0 -
Stuntzege van Rauw, dat Balen zo van de troon stoot. De bezoekers hadden gedurig balbezit en veldoverwicht, maar het was Berrevoets die op slag van rust scoorde voor de thuisploeg. Na de pauze ging Balen nog feller drukken, maar de logische gelijkmaker bleef uit.

Doelpunt: 45' Berrevoets 1-0.

Nieuwsblad 18 feb 2009

Tim Dillen

'We doen een prima zaak'

 

Na de nipte 2-1-winst tegen dorpsgenoot RH Sportief pakte Verbroedering Balen terug de koppositie. 'Omdat alle andere kopploegen punten lieten liggen waardoor we een prima zaak doen', zegt Tim Dillen, één van de Balense doelpuntenmakers. 'We wonnen de derby tegen RH verdiend, alhoewel we in het slotkwartier fors onder druk stonden en een gelijkspel had gekund. We herpakken ons dus prima na de zwakke prestatie tegen het bescheiden Sint-Jozef (5-1-verlies) waartegen we blijkbaar een offday kenden. Hoe dan ook, we staan één punt los op het duo Merksplas-Ranst en twee punten op Vosselaar. Het kan nog spannend worden. Ondanks vroegere berichten gaan we wel degelijk voor de titel', zegt de Balense pocketspits. (fvh)

Nieuwsblad 9 feb 2009

Van Aert leidt Sint-Jozef naar stuntzege

 

Sint-Jozef 5 - Balen 1 - Stuntzege van Sint-Jozef, dat nochtans meteen op achterstand werd gezet. De thuisploeg vocht echter stevig terug en maakte na de rode kaart voor de bezoekende doelman Van Sweevelt het verschil.


Doelpunten:
3' Fripon (strafschop) 0-1, 35' Van Aert 1-1, 61' Van Aert 2-1, 80' Daleman (strafschop) 3-1, 84' Van Aert 4-1, 90' Mertens 5-1.

Nieuwsblad 26 jan 2009

Balen neemt het commando weer over


Nijlen 1-Balen 4 - Ruime uitzege van Balen tegen Nijlen, dat de jongste weken wat in een dipje zit. De Slijpers waren onmondig voor doel en lieten telkens de kans liggen om zich terug in de match te wroeten. Balen wordt de nieuwe leider.

Doelpunten: 32' Karapinar 0-1, 57' Dillen 0-2, 61' De Smet 1-2, 69' Van Brandt 1-3, 73' Van Brandt 1-4.

Nieuwsblad 19 jan 2009

Balen en Vosselaar zitten Ranst op de hielen


huseyinkarapinar.jpg Balen 1-Merksplas 0 - Belangrijke zege voor Balen in de topper tegen Merksplas. In een aangename partij zorgde Karapinar met een knappe lob voor het verschil. Merksplas zette de laatste twintig minuten nog druk, maar de verhoopte gelijkmaker bleef uit.

Doelpunt: 68' Karapinar 1-0.