Nieuwsblad 17 sept 2008

Senne Dierckx ziet groeimogelijkheden bij Balen

'Knokken voor plaatsje'

Verbroedering Balen miste zijn start niet. Het pakte 9 op 9 tegen Oud-Turnhout, Zwaneven én Poppel en dat zijn toch niet de minste ploegen. De garde van trainer Dimi Leconte wil mee aanleunen bij de top.

Dat hoopt ook de 21-jarige Senne Dierckx, clubspeler uit het dorp, die het vertrouwen geniet van de trainer op de Senne Diercks Kon. Verbr. Balenrechtsbackpositie.

'Dat is uiteraard goed voor het moreel en ik wil dan ook voor die positie knokken', zegt de leergierige Dierckx, die afgelopen seizoen pas in de terugronde speelkansen kreeg, ook omdat hij een deel van de voorbereiding miste.

'En omdat er nogal wat spelers onbeschikbaar waren en ik heb getracht om de trainer te overtuigen.'

De rechter vleugelback weet ook dat er een overschot is aan spelers. De bank bestond vorige week buiten de tweede doelman Mensch uit Lode Plessers, Tim Dillen én Tim Dillen, terwijl Matthias Van Vlerken en Roberto Verrienti uit de kern vielen. Spraakmakende namen als je 't ons vraagt.

'Het is knokken om de plaatsjes omdat zowat iedereen van de 17 spelers beschikbaar is. De concurrentie is dus groot, maar dat is ook een pluspunt. De sterkte van dit Balen is niet alleen de grote kern, maar we zijn ook technisch goed en voetballen als een blok. Ook de transfers vallen goed mee en dan denk ik onder meer aan Davy Luys en Tommy Van Brandt. Maar ik wel toch wel benadrukken dat het als collectief klikt.'

Duidelijke woorden van de Balenaar, die weldra in Antwerpen aan de slag gaat als masterstudent Handelswetenschappen nadat hij in Geel een bachelordiploma heeft behaald. Maar eerst wil hij met Balen mee aan een goed seizoen werken.

'Onze start is hoopgevend met negen op negen en ons eerste doel is te werken naar een plaats in de top vijf. Als de kans zich voordoet om echt mee te doen voor de top drie, dan laten wij die niet liggen', besluit Senne Dierckx, die vorig weekeinde luidruchtig werd aangemoedigd door een delegatie KSA-jongeren. (fvh)